sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Ruusuinen hiusnaamio/hoitoaine



5 rkl avokadoöljyä
3 rkl Btms- emulgaattoria
5 rkl ruusuvetttä
4 rkl vettä
10 tippaa kauraproteiinia
6 tippaa ylang ylangin eteeristä öljyä
2 tippaa jasmiini- tuoksuöljyä

Tämän, kuten muidenkin hiustenhoitoainereseptieni pohjana toimii Pienen tuoksukaupan resepti, löytyy tuolta sivulta.
Olin jotenkin tohelo alkaessani tekemään tätä, ja lisäsin vedet vasta kun BTMS oli sulanut, en tiedä mitä oikein ajattelin, sillä emulgaattorin ideahan on nimenomaan saada vesi ja öljy sekoittumaan toisiinsa.... Btms jäsähti siis takaisin rakeiseks,i kun lisäsin lämpimään seokseen viileät vedet ja mössön koostumus oli ensin rakeinen, mutta muuttui tasaiseksi kun vaivasin sitä jonkin aikaa oikein antaumuksella. Tykkään, että hoitikset ovat koostumkseltaan paksuja, melkein voidemaisia, koska siten ne on helppo levittää.
Tuo ylang ylang kosteuttaa hiuksia, ja väittävät että se stimuloi hiustenkasvua, samoin ruusuvesi kosteuttaa ja tuo ihanan tuoksun. Kuulostaa vähältä tuo 6 tippaa ylangia, mutta tuo on parasta laatua mitä kukasta saa eli se ensimmäinen "neitsytpuristus", ja teho&tuoksu on myös sen mukainen. Kauraproteiini taas on rakennenpaikkaava.
Annoin tämän lahjaksi samaiselle kolmikymppisiään viettäneelle ystävälle, jolle tein aiemmin postaamani hoitoöljyn, sainkin jo tänään häneltä positiivista palautetta hoitoaineesta!
Hän väitti jopa, että naamio olisi kirkastanut vaaleiden hiustensa väriä. Jäin miettimään miten se olisi mahdollista, ja ainut selitys jonka keksin on se, että ystäväni hiukset, joita ei yleensä hoideta näin luonnollisilla mömmöillä olisvat keränneet itseensä kemikaali sun muita jäämiä, ja  tämä hoitoaine olisi ne saattanut "imeä" itseensä?
Muistelisin lukeneeni, että esim. rhassoul- savea käytetään tähän tarkoitukseen, mutta en kyllä tiedä mikä tuossa sekoituksessa voisi käyttäytyä samalla tavoin, ruusuvesi ehkä, koska se on kuningatarvesi ja toimii kaikkeen... Tämä on ihan puhdasta arvailua siis.
Pelkäsin, että tuo saattaa olla liiankin hoitava koska puolen tunnin testimuhittelu jätti omat hiukseni himpun verran öljyisiksi, näin ei kuitenkaan ystäväni päässä tapahtunut.
Tarvisin selvästi testihiuksia eli koekaniineiksi ihmisiä, joilla on keskenään erilainen hiuslaatu, tuntuu sitä paitsi siltä, että tämä oma letti on jo kyllästynyt mun keitoksiin, ettei sitä yksinkertasesti kiinnosta...

6 kommenttia:

  1. Semmonen postaus ois joskus kiva, missä avaisit hieman noita termejä. Esim kuningatarvesi ei sano mulle mitään. Ton neistytpuristuksen tajusin. Ja tehäänkö tuo emulgaattoriki luonnonaineista vai onko se joku laporatoriotuote? Ku esim biothermin niissä uusissa sarjoissa on 97%luonnonaineita niin aina mietin et mikä se 3% on sitte, eli oiskohan siinäki kyseessä emulgaattori?

    ps. se ruusunsiemenöljy tuntuu hyvälle tavalle hoitaa silmän ympärystää, tosi virkeen tuntoset silmät ja ei ainakaan huomattavia pussejakaan!

    VastaaPoista
  2. Ei yhtään hassumpi idea. Tuo kuningatarvesi ei ole mikään oikea termi, ainoastaan mun keksimä sana mahtavalle ja monikäyttöiselle aineelle :D BTMS tehdään Colza- öljystä ja on siis täysin luonnollinen emulgiontiaine, se on vaan käsitelty pastillimuotoon. En oo koskaan kuullutkaan tuosta öljystä, täytynee perehtyä tarkemmin tuohon BTMS:ään muutenkin.
    Kiva että ruusunsiemenöljy toimii!

    VastaaPoista
  3. Kolmikymppinen kiittää :) Hiusnaamio oli tosiaan hyvä levittää, tuoksu on miellyttävä ja kymmenen minuutin vaikutusajalla saunan lämmössä hiukset tuntuvat pehmeämmiltä ja vahvemmilta sekä väri tosiaan kirkastuneelta...pesen kyllä viikon kahden välein hiukset syväpuhdistavalla shampoolla poistaakseni muotoilutuotteiden yms. jäämät, että mistähän tuo ilmiö sitten johtunee.

    VastaaPoista
  4. Joo, no mun teoria meni kyllä sitten ihan romukoppaan! Jotenkin silti epäilen tuota ruusuvettä, siinä on just sopiva ph-arvo (en nyt muista mikä...), joka saattaisi kans hiusten sävyyn vaikuttaa, jos on aiemmin ollut huonompi se ph- arvo nimittäin.

    VastaaPoista
  5. Elsa, googletin tuota biothermin sarjaa, mutta en löytänyt täydellistä inciä noihin tuotteisiin (miksi ne niitä pimittävät?), mutta epäilen että ne ei-luonnonmukaiset aineet voivat olla ihan mitä vaan, esim. jäämiä prosesseista, joilla niitä luonnonaineita käsitellään. Näitä mun väsäyksiä ei ehkä kannata biothermin tuotteisiin verrata noin niinkuin valmistusprosessiensa puolesta, epäilen että niillä on vähän kehittyneemmät välineet ku mun kattila,lusikka&pilttipurkki- arsenaali... Toimivuutensa puolesta sen sijaan saa verrata :)

    VastaaPoista
  6. Juu voipi olla jtain perää, koskapa mulla myös juurikin helposti vihertyy hiukset. P.s. NYT kun sain viimein tuon hiusnaamiopurkin taas uudelleen auki, voisin kuvailla tuoksua tarkemmin: se on nimittäin ihastuttavan kukkainen. -30w-

    VastaaPoista