sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Kukkaisa tehohoitoöljy

Hoitoöljy (10 ml pipettipullossa)

avokadoöljy (n. 7ml)
ruusunsiemenöljy 40 tippaa
ruusupuun eteerinen öljy
appelsiinin eteerinen öljy
ylang ylangin eteerinen öljy

Sekoitin tämän ystävälleni kolmikymppislahjaksi. Halusin antaa tuoksuvan ja ylellisen tuntuisen kasvoöljyn, ja tämä onkin tulvillaan ihoa ravitsevia ominaisuuksia, avokadoöljyssä on mm. A- B ja E-vitamiineja, kun taas ruusunsiemenöljyssä on A- vitamiinin lisäksi iholle tärketiä rasvahappoja, jotka elvyttävät ja uudistavat ihoa.
Ruusunsiemenöljyä käytetään mm. arpien hoitoon, palaneelle iholle ja korjaamaan ryppyjä. Ainut miinus on öljyn tuoksu, jota ei voi kutsua muulla sanalla kuin kalaisa... Sen taitaa kuitenkin kestää, kun tehot öljyssä ovat niin hurjat.
Noista eteerisistä öljyistä sain öljyyn aika voimakkaan, herkullisen kukkaisen tuoksun. Kuitenkaan niitä ei valittu pelkästään tuoksujensa takia, vaan kosteuttavien (ylang ylang, ruusupuu, appelsiini), talineritystä tasapainottavien (ylang ylang ja appelsiini) ja ihoa rauhoittavien sekä stimuloivien ( ylang ylang) ominaisuuksiensa vuoksi.
Liekö sitten sattumaa, että kaikki nuo öljyt ovat terapeuttisilta ominaisuuksiltaan rauhoittavia, stressiä ja masennusta lievittäviä! Ylang ylang varsinkin tekee hyvää riekaleisille hermoille, ja appelsiini valoistaa mielen, testattu on. Ai niin, ja onhan tuo ylang ylang yksi parhaimmista lemmenöljyistä, ja ruusupuullakin on afrodisia ominaisuuksia.
Tätä öljyä voi hyvin käyttää myös hiuksissa, pari tippaa hierottuna kosteisiin hiuksiin toimii loistavasti jätettävänä hoitoaineena, tai sitten tästä voisi tehdä kuorinta-aineen sekoittamalla siihen merisuolaa tai sokeria. Kaikki öljythän kannattaa levittää kostealle iholle, jotta kosteus sitoutuu ihoon (eihän sitä noin sanota mutta kuulostaa niin romanttiselta, että antaa olla).
Näin tänään, tuoksumisiin...

3 kommenttia:

  1. Vautsi. Jotenkin tuntui tosi pätevältä aineelta. Voisinkin tilata sulta jonkun Afroditeen suopeasti vaikuttavan öljyn...ja pittää ihan livenä muistaa kysyä tuosta ruusunsiemenöljystä kun kuulostaa niin pätevälle! Ja muistaa kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Joo, se tosiaan tuntuu kyllä tosi hyvälle aineelle toi ym öljy!

    VastaaPoista
  3. Kolmikymppinen kiittää toistamiseen: kokeilin juuri tehohoitoöljy-sokerikuorintaa ja iho on pehmeä kuin vauvan peppu :) Hieroin vielä lopuksi pari tippaa kasvoihin ja tuoksu on tosiaan huumaavaan ihana!

    VastaaPoista