Kahvihuulirasva
n. 45g kahvivoita
n. 25g jojobaöljyä
n. 30 g mehiläisvahaa
muutama tippa karamelli- makuöljyä
Lätkäise kahvivoi, mehiläisvaha ja jojobaöljy sulamaan kattilaan pienellä lämmöllä, kakkonen on hyvä.
Sekoita tasaiseksi ja ota pois levyltä, lisää makuöljy kun on seos on vähän jäähytnyt.
Kaada hylsyihin tai purkkeihin tai purnukoihin tai mihin ikinä.
Jähmetä jäkiksessä, pakastimessa tai Isossa Pakastimessa eli Pihalla.
Kaikki mitat ovat noin koska en omista vaakaa. Tästä tulee ehkä kakstoista annosta, eli ihan reilusti.
Tästä rasvasta tuli tosi jämyä, ehkä turhankin kovaa. Tuoksu on herkku, hassua miten eri ihmiset bongaavat tästä joko karamellintuoksun tai kahvintuoksun, minusta se kahvi on aika dominoiva.
Notkistin tätä jakaessani toista satsia joululahjoiksi (säilyi siis muuttumattomana jäkiksessä about kolme kuukautta) ruusunsiemenöljyllä, uusi koostumus ooli parempi ja tämä buustattu versio tosi hyvä esim. pakkaseen poskia suojaamaan tai hoitamaan kynsinauhoja.
Tuota kahvivoita on vielä jäljellä, haaveilen tekeväni siitä vartalovoin kun sais hommattua karitevoita kaveriksi siihen appelssiinin eteeristä öljyä ainakin hajusteeksi (yllätys...)...
Voiko tommosiin itte tehtyihin rasvoihin saada vaikka suojakertoimen? Kysyy eräs ei-harrastaja
VastaaPoistaNo ei suoranaisesti, mut joillain öljyillä on auringolta suojaavia ominaisuuksia, muistaakseni kookosöljy on tämmönen.
VastaaPoista