lauantai 15. tammikuuta 2011

Kahvihuulirasva



Kahvihuulirasva

n. 45g kahvivoita

n. 25g jojobaöljyä

n. 30 g mehiläisvahaa

muutama tippa karamelli- makuöljyä

Lätkäise kahvivoi, mehiläisvaha ja jojobaöljy sulamaan kattilaan pienellä lämmöllä, kakkonen on hyvä. 

Sekoita tasaiseksi ja ota pois levyltä, lisää makuöljy kun on seos on vähän jäähytnyt. 
Kaada hylsyihin tai purkkeihin tai purnukoihin tai mihin ikinä.
Jähmetä jäkiksessä, pakastimessa tai Isossa Pakastimessa eli Pihalla.

Kaikki mitat ovat noin koska en omista vaakaa. Tästä tulee ehkä kakstoista annosta, eli ihan reilusti.

Tästä rasvasta tuli tosi jämyä, ehkä turhankin kovaa. Tuoksu on herkku, hassua miten eri ihmiset bongaavat tästä joko karamellintuoksun tai kahvintuoksun, minusta se kahvi on aika dominoiva.

Notkistin tätä jakaessani toista satsia joululahjoiksi (säilyi siis muuttumattomana jäkiksessä about kolme kuukautta) ruusunsiemenöljyllä, uusi koostumus ooli parempi ja tämä buustattu versio tosi hyvä esim. pakkaseen poskia suojaamaan tai hoitamaan kynsinauhoja.

Tuota kahvivoita on vielä jäljellä, haaveilen tekeväni siitä vartalovoin kun sais hommattua karitevoita kaveriksi siihen appelssiinin eteeristä öljyä ainakin hajusteeksi (yllätys...)...


2 kommenttia:

  1. Voiko tommosiin itte tehtyihin rasvoihin saada vaikka suojakertoimen? Kysyy eräs ei-harrastaja

    VastaaPoista
  2. No ei suoranaisesti, mut joillain öljyillä on auringolta suojaavia ominaisuuksia, muistaakseni kookosöljy on tämmönen.

    VastaaPoista