tiistai 22. maaliskuuta 2011

parfyymiöljy Ruususen valveuni


pohjaöljynä jojoba
jasmiini absolute 5%  29 tippaa
rose otto 5% 13 tippaa
bentsoen eteerinen öljy 9 tippaa

Ruususen valveuni on unelmoiva, rakastunut ja kullankeltainen, siinä on hunajaa, pumpulia, kultaa ja  helmiä... Tätä kun jää nuuhkimaan niin voi olla että prinssi saa odotella prinsessaa datsunissaan pitkänkin hetken!

Tässä on vähintäänkin pääosassa, ellei ihan diivan roolissa nimenomaan tuo jasmiini. Se on hieno tuoksu, makea ja täyteläinen mutta jotenkin maltilliselmpi ja aikuisempi kuin esimerkiksi ylang-ylang.
Vaikka sekä jasmiini- että ruusuöljy ovat viisiprosenttisia laimennoksia, niin kummassakin on yllättävänkin vahva tuoksu.
Tämä on puhdas kukkaistuoksu, halusin tehdä klassisen naisellisen tuoksun ja olla kerrankin käyttämättä rakastamaani appelssiinia... Jasmiini saa heleyttä tuosta ruususta, bentsoe syventää ja tuo ehkä vähän karkkimaisenkin makeuden samalla kun ankkuroi tuoksuja toisiinsa. Jos kaapistani löytyisi patsulia niin olisin saattanut lisätä sitä pari tippaa syventämäänn ja kiinnittämään tuoksua, aika nopsaan tämä haihtuu nimittäin. Ja jostain syystä tämä on sellainen tuoksu että tähän haluaa ihan hukuttautua, pelkkä häivähdys ei tunnut riittävän ainakaan näin alkuun... Bentsoeta en taida uskaltaa lisätä enempää kun sen ominaistuoksu leimaa sitten Ruususen liiaksi. En tiedä kannattaako tätä myöskään tymäköittää lisäämällä kaikkia öljyjä tasapuolisesti, luulisin että se tuoksuu ensin voimakkaammin, mutta haihtuu sen jälkeen yhtä nopeasti kuin nytkin.
Tekoprosessista (joka on hyvin yksinkertainen) muutama sana. Teen tuoksuöljyni tippapulloon eli yleensä tyhjentyneeseen eteerisen öljyn pulloon. Riippuen siitä mitä öljyä pullossa on ollut ja millaista tuoksua/hoitoöljyä olen tekemässä joko pesen pullon, jätän pesemättä tai heitänkin pullon pois koska öljyä/tuoksua on mahdoton saada pestyä pois.
Tai sitten sekoitan tuoksun pipettipulloon, josta annostelu ei ole sen helpompaa kuin tippapullosta, mutta jännempää ja hienompaa se minusta on! Pipettipulloni ostan Pienestä tuoksukaupasta, en tiedä saisiko esim. apteekista tarpeeksi pieniä tähän tarkoitukseen? Pitänee käydä kysymässä.
Itse tuoksun sekoittamisessa ei ole mitään mystistä, lorautan ensin jojobaöljyn pulloon siten että pulllo jää vähän vajaaksi ja alan sitten pudottamaan muita öljyjä. Sitä tehdessä kannattaa koko ajan muistaa, että on helppo lisätä tuoksua, mutta mahdoton saada sitä pois. Tähänkin sekoitukseen tipautin ensin 9 tippaa jasmiinia ja 7 tippaa ruusua, sekoitin ja nuuhkin että miten tuoksut sekoittuvat ja kumpi on niskan päällä. Sitten vain nuuhkitaan ja tipautellaan niin kauan, että tuoksu on valmis! Pidän yleensä taukoja ja annan tuoksun kehittyä ihollani pari minuuttia.
Pulloon kirjoitan yleensä etiketin käsin ja liimaan sen kontaktimuovilla.
Kaikki eteeriset öljyt samoin kuin jojobaöljy on tilattu Pienestä tuoksukaupasta, suosittelen tätä kauppaa erittäin lämpimästi, pohjaöljyt ja eteeriset öljyt ovat huomattavsti edullisempia siellä kuin esim. luontaistuotekaupoissa tai luomukosmetiikkakaupoissa.
Tämä öljy käy muuten loistavasti ihon ja hiusten hoitoon koska tässä ei ole tippaakaan mitään synteettistä ja kaikki nuo eteeriset ovat hyväksi iholle ja hiuksille. Iholle laitettaessa tosin jatkan esim. avokadoöljyyn.
Aromaterapeuttisilta ominaisuuksiltaan tämä on voimakkaasti rentouttava (kaikki kolme), sekä psyykkisesti että fyysisesti lämmittävä (bentsoe&jasmiini), hormonaalista toimintaa tasapainottava (ruusu&jasmiini), afrodosinen (jasmiini), apatiaa ja välinpitämättömyyttä häivyttävä (jasmiini) sekä luovuutta herättävä (jasmiini).
Kappas, kaikkien käyttämieni eteeristen öljyjen ominaisuudet vähintäänkin tukevat toisiaan. Toki tiesinkin jasmiinin ja ruusun ominaisuuksista mutta en niitä tietoisesti ajatellut. Tuon rentouttavan ja jotenkin avaavan ominaisuuden huomaa kyllä, JOS olisin kovin stressaantunut niin tämä sopisi tosi hyvin, mutta onneksi en ole. Tämä on varmasti myös hyvä nukahtamisöljy.
Tämä taitaa mennä ihan päivittäiseen käyttöön kun kaikki muut tuooksuni kyllästyttävät, tuoksumisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti